PROIECT TEORIA GENERALA A STATULUI SI A DREPTULUI - NORMA JURIDICA

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: Abalanoaie Marcel Ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Relatiile sociale care se stabilesc intre oameni presupun existenta unor norme de comportare in societate sub diferite aspecte: etice, morale, religioase, juridice. Intre normele existente la nivelul unei societati exista o strânsa legatura si interconditionare, deoarece:


-    reflecta conditiile social-economice ale epocii;
-    dispozitiile lor sunt concordante;
-    au caracter general si impersonal;
-    prin intermediul lor se prescriu actiunile obligatorii impuse sau permise;
-    urmaresc incurajarea conduitelor prescrise si sanctionarea celor ce deviaza de la prevederile lor.


Intre normele sociale, prin continut si forma, se detaseaza normele juridice, care constituie structura interna a dreptului. Norma juridica este elementul de structura interna a dreptului, cu ajutorul careia se stabileste un mod de comportament al individului in societate, precum si un cumul de pretentii si exigente ale societatii fata de individ.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "PROIECT TEORIA GENERALA A STATULUI SI A DREPTULUI - NORMA JURIDICA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTPROIECTJuridicanormanorma juridicateoria generalaproiect drept
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan