Raspunderea juridica a functionarilor publici

Incarcat la data: 22 Mai 2012

Autor: Vatavu Gabriela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30391 kb

Notiunea de functionar public a fost definita, pentru prima data in legislatia noastra, in Legea pentru Statutul functionarilor publici din 19 iunie 1923 – unul dintre primele statute ale functionarilor publici din Europa care in art. 1 prevedea: “sunt functionari publici cetatenii romani, fara deosebire de sex, care indeplinesc un serviciu permanent la stat, judet, comuna sau la institutiile al caror buget este supus aprobarii Parlamentului, Guvenului sau consiliilor judetene si comunale”.

Aceasta definitie a fost criticata atat de Prof. P. Negulescu, dand o alta definitie notiunii de functionar public, si care arata ca “functionarii publici sunt  acei cetateni care, fiind numiti de autoritatea competenta si investiti in mod legal cu atributele functiilor lor, presteaza in mod permanent o anumita activitate ce nu este exclusiv manuala in scop de  a face sa functioneze un serviciu public in schimbul unui salariu platit periodic”, cat si de Prof. A. Teodorescu care sustinea ca “functionarul public este persoana care, in schimbul unei remuneratii, indeplineste sau colaboreaza in mod permanent la indeplinirea unui serviciu public depinzand de autoritatea administrativa a statului, judetelor sau comunelor”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raspunderea juridica a functionarilor publici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEraspunderea juridicaproiect drept
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan