Alaska - inacadrare in subdiviziuni de mediu

Incarcat la data: 12 Decembrie 2010

Autor: cucoleaelenaiulia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Alaska este un stat ce apartine Statelor Unite ale Americii,fiind situat in extremitatea nord-vestica a continentului America de Nord. in cea mai mare parte, Alaska este inconjurata de apa: la nord este Oceanul Arctic (Marea Beaufort si Marea Chukchi); la sud este Golful Alaska - Oceanul Pacific ; la vest este Marea Bering; la est se afla frontiera terestra cu Canada.
   
A devenit cel de-al 49-lea stat al Uniunii nord – americane, la 3 ianuarie 1959, ce fusese teritoriu sl Statelor Unite, Alaska Territory, intre 1912 si 1959. Numele „Alaska” provine din cuvantul Alyeska ce inseamna „tara mare” sau „continent”, „pamant mare”.
   
Alaska este singurul stat SUA care nu se invecineaza cu vreun al stat dintre cele 48 state continentale, aceasta fiind o exclava a Statelor Unite. Este, de asemenea, singurul din statele continentale ale Uniunii a carui capitala nu poate fi accesibila pe uscat, fiind accesibila doar pe apa si aer. Nu exista nici un fel de drum ce conecteaza capitala Alaskai Juneau cu restul statului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alaska - inacadrare in subdiviziuni de mediu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEPROIECTECOLOGIEALASKA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan