Apa potabila

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: MariaTim

Pret: 100 credite

Numar pagini: 90

Tip fisier: zip

Marime fisier: 251 kb

Viata oamenilor in centrele populate urbane poate fi dusa in conditii bune de igiena si confort daca, pe langa alte utilitati, se rezolva in mod satisfacator si lucrarile de alimentare cu apa potabila si industriala.
In asezarile rurale, oamenii gasesc cu usurinta apa de baut in straturile subterane de mica adancime deoarece cantitatile de apa sunt relativ reduse comparativ cu distanta la care sunt amplasate locuintele intre ele.

In schimb, cand oamenii traiesc in aglomeratii mari, cand locuintele sunt amenajate pe un spatiu restrans, apa de buna calitate si in calitati suficiente nu se mai poate gasi in apropierea locuintei. Ea trebuie adusa de la diferite distante si distribuita printr-o instalatie centralizata.
Alimentarea cu apa a centrelor populate trebuie sa satisfaca nevoile gospodaresti (baut, gatit, spalat, stropitul gradinilor), nevoile publice (consumul in institutiile publice, stropitul si udatul strazilor, stropitul spatiilor verzi, alimentarea fantanilor arteziene), nevoile industriale si cele de stingere a incendiilor.


Dezvoltarea in ritmuri mereu crescande a centrelor populate si a industriei impune perfectionarea procedeelor tehnice, captarea apei din sursele naturale, imbunatatirea calitatii apei, transportul, inmagazinarea in rezervoare situate in apropierea consumatorilor si distribuirea apei prin conducte sub presiune pana la fiecare punct de consum. Toate aceste constructii si instalatii alcatuiesc impreuna sistemul centralizat de alimentare cu apa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Apa potabila". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTECOLOGIEapa potabila
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...