epurarea apelor industriale uzate

Incarcat la data: 15 Martie 2010

Autor: Supergirl Mirela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

EPURAREA APELOR INDUSTRIALE UZATE


1.Justificarea proiectului

Din multe instalatii industriale rezulta ape uzate care trebuie purificate inainte de a fi reintroduse in circuitul natural. Problema acestor ape reziduale nu este simpla deoarece contin diversi poluanti solizi, lichizi sau gazosi, in concentratii diferite, dizolvati sau nu, poluanti care pot interactiona intre ei.

   
Instalatiile de epurare se plaseaza la sfarsitul procesului tehnologic, functioneaza de cele mai multe ori in mod continuu, iar costurile epurarii se aduna la costurile de productie marind astfel costul produsului. De aceea alegerea corecta a unui proces tehnologic cat mai simplu, care indeparteaza poluantii sub limitele concentratiilor admise de standarde cu consumuri reduse de reactiv si energie, cu recuperarea unor substante valoroase (acolo unde este posibil) trebuie sa fie preocuparea constanta a celor care lucreaza in domeniul epurarii apelor uzate industriale.
   
In cazul in care concentratiile de poluanti din apele uzate sunt reduse, acestea pot fi deversate in reteaua de canalizare urbana, urmand ca epurarea lor sa se realizeze la statia centrala de epurare a orasului.
   
Se considera o intreprindere industriala care epureaza in instalatia proprie o cantitate de apa uzata ce contine substante organice. Acestea sunt retinute prin adsorbtie pe carbune activ. Carbunele este apoi uscat prin suflare de aer cald si tratat cu un solvent pentru eluarea substantelor organice. Solutia de solvent si substante organice extrasa din carbunele activ este distilata pentru separarea substantelor organice de solventul care se recircula.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "epurarea apelor industriale uzate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EPURAREapa industrialainstalatii industriale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...