impactul noxelor asupra mediului

Incarcat la data: 31 Martie 2010

Autor: simo zsolt

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Impactul noxelor asupra mediului


Consideratii generale

Luand in considerare  punctul de vedere ecologist „un om curat intr-o lume curata“, exista nemultumiri privind impactul m.a.i. asupra ambiantei terestre pe care o polueaza prin emisii de gaze nocive si  zgomot, in principal, dar si prin alte inconveniente, aparent de o mai mica insemnatate, cum ar fi scurgeri de uleiuri si combustibili, deseuri din procesul de fabricatie sau de reciclare al vehiculelor, perturbatii electromagnetice.

   
Atentia deosebita acordata sectorului de transporturi rutiere cu un grad ridicat de motorizare este justificata prin aceea ca in 1990 acesta consuma circa 17% din productia de petrol extras anual, folosind 20-25% din energia mondiala [1].    in 1993, statisticile British Petroleum stabilesc consumul de hidrocarburi pentru toate aplicatiile cu motoare cu ardere interna la 34%.

Efectul poluant cel mai important al m.a.i se datoreaza emisiilor de gaze nocive existente in gazele de evacuare, emisii care apar datorita arderii defectuoase, incomplete, a combustibilului in m.a.i.

In raport cu noxele, pierderile anuale pentru un automobil care ar parcurge 30 000 km/an, cu un consum de 7,5 l/100 km, s-ar repartiza astfel, in conditiile in care motorul nu a fost „depoluat“:
- hidrocarburi prin evaporare, 90 l;
- hidrocarburi prin gaze de carter,  25 l;
- hidrocarburi prin gaze de evacuare,  60 l;
- oxid de carbon din gaze de esapament (valoare echivalenta) 275 l;
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "impactul noxelor asupra mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: IMPACTECOLOGIEProtectia Mediului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...