Procedee si echipamente pentru epurarea atmosferei

Incarcat la data: 31 Martie 2010

Autor: simo zsolt

Pret: Gratuit

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 132 kb

Procedee si echipamente pentru epurarea atmosferei

1. Generalitati

Pentru protectia atmosferei impotriva poluarii, aerul incarcat cu praf din instalatiile de desprafuire, conform actelor normative in vigoare, trebuie sa fie curatate de praf care apoi este evacuat in atmosfera. In cazul transportului in scop tehnologic, rolul separatorului de praf este de a desprinde materialul transportat din curentul de aer care urmeaza sa fie evacuat in atmosfera libera.


Instalatiile de desprafuire au drept scop captarea particulelor de substante degajate si evacuarea lor din spatiul incaperii. Ele se realizeaza pentru eliminarea pericolului de imbolnavire a muncitorilor, protejarea utilajelor de uzura rapida, protejarea aparaturii electrice si electronice existente in sectie, precum si pentru recuperarea substantelor pretioase in vederea reutilizarii lor.

La proiectarea instalatiilor de desprafuire este important sa se cunoasca atat natura si cantitatea substantelor degajate, cat si gama de dimensiuni ale particulelor mai ales ale celor fine, care nu se depun, mentinandu-se in suspensie in aer.

Deoarece realizarea si exploatarea instalatiilor de desprafuire implica costuri  mari, este necesar sa se incerce mai intai ca prin procedee tehnologice sa se reduca cantitatile de praf degajate, sa se lucreze eventual cu materiale care produc pulberi mai putin periculoase.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Procedee si echipamente pentru epurarea atmosferei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ATMOSFERACICLONEPURARE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan