Proiectarea unei statii de epurare a apei

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2013

Autor: Ioana Raluca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 399 kb

5 (1 review)

Resursele globale de apa sunt prognozate ca stationare intre 2007-2050 in jurul a 200 000 km cubi ce vor trebui sa faca fata nevoilor alimentare ale unei populatii sporite cu aproape 50%.

Din suprafata totala a Terrei, 75% reprezinta apa, din care 95% este constituita din apa marilor si oceanelor, iar 2,5% apa potabila.

In Romania, rezerva de apa este de 5 miliarde de km3.

Apele uzate
Apele uzate reprezinta amestecul de ape uzate menajere, industriale, meteorice si de drenaj, cu apele de suprafata. Pentru a putea intra in reteaua de canalizare, apele uzate, trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici pentru a putea fi deversate: temperatura ≤ 50 °C, pH cuprins intre 6.6-11, continutul apei in cianuri, clor liber si hidrigen sau sulfuri sa fie de maxim 1 mg/l, produse petroliere maxim 150 mg/l.

In reteaua de canalizare nu intra materiale solide cu diametrul >20 mm, substante corozive, substante care produc coagularea si depunerile in canal, substante detonante si substante care incetinesc procesul de epurare(Cu, Zn, Cr, Pb).

Conform Directivei Consiliului Europei 93/271/2002, transpusa in Hotararea de Guvern 188/2002, la care se adauga standardele STAS 1481-76, obligatoriu, apele uzate trebuiesc deversate in amonte de punctul de captare al apei. Directiva mai impune si anumite limite ale indicatorilor de calitate ai apei.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiectarea unei statii de epurare a apei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEepurarea apeiproiect hidrologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan