Proiectarea unei statii de epurare

Incarcat la data: 15 Februarie 2010

Autor: oprea veronica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 703 kb

Fara apa viata nu este posibila pe Pamant, iar fara apa curata nu este posibila nici viata omului. Din resursa globala de apa a Pamantului, resursele de apa dulce reprezinta doar cca. 2,4 %, din care disponibile pentru utilizare sunt doar cca. 13 %. Viata umana se bazeaza pe apa dulce potabila.


Pentru sustinerea vietii, un om are nevoie anual de cca. 1 m de apa potabila, pentru necesitatile personale 100 si alte 1000 pentru producerea alimentelor necesare consumului anual, iar pentru protectia resurselor de apa este nevoie de alte cel putin 900 anual de persoana. Rezulta ca, pentru sustinerea unei dezvoltari durabile, resursele de apa trebuie gospodarite astfel încat, sa se poata asigura o capacitate de cel putin 2000 /an. locuitor.


In prezent cca. 1,2 miliarde de oameni duc lipsa apei, 3 miliarde de oameni nu dispun de apa potabila curata, iar 3-4 milioane de oameni - majoritatea copii - mor anual din cauze datorate lipsei de apa sau de bolile hidrice, cum sunt dizenteria, febra tifoida si holera. La copii nou - nascuti, nitriti, provoaca cianoza. Compusii nitritilor cu proteinele pot provoca cancer, iar amoniul poate provoca de exemplu encefalopatia hepatica, tulburari de concentrare, oboseala.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiectarea unei statii de epurare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTECOLOGIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...