Proiectarea unui sistem de indicatori de performanță de mediu – instrument pentru îmbunătățirea calității managementului organizației SC Carpatcement Holding SA

Incarcat la data: 05 Martie 2011

Autor: cucoleaelenaiulia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 90

Tip fisier: zip

Marime fisier: 540 kb

I.1. Denumirea organizatiei, misiunea organizatiei


Grupul HeidelbergCement e prezent in Romania din 1998, cand a achizitionat prima fabrica de ciment – cea de la Bicaz. Pana in 2002, Grupul a achizitionat alte doua fabrici, devenind la vremea respectiva lider pe piata cimentului din Romania.

 

S.C. Carpatcement Holding S.A.  a fost infiintata  in 2004 de catre grupul HeidelbergCement, prin fuziunea companiei de management Carpatcement Romania SRL si a fabricilor de ciment pe care le detinea: Bicaz, Deva si Fieni.


Carpatcement Holding SA Bicaz este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment din Romania. Cimentul este utilizat, impreuna cu agregate (nisip, pietris), apa si aditivi, la realizarea betoanelor, mortarelor si a altor materiale de constructii.


Carpatcement intelege sa protejeze mediul atat prin investitii pentru imbunatatirea proceselor de productie, cat si prin proiecte de ecologizare sau de educare.


Carpatcement Holding SA este compania cu cea mai mare cifra de afaceri (205 milioane Euro in 2009) din grupul HeidelbergCement. Investitiile au fost folosite in special in programul de dublare a capacitatilor de productie. Prima etapa a acestuia a constat in: modernizarea si pornirea celei de-a doua linii de productie a fabricii de la Bicaz, construirea unui nou siloz de clincher cu o capacitate de 90.000 tone, construirea unei mori de ciment la Fieni si modernizarea unei mori de ciment la fabrica de la Deva.


Ca urmare a acestor investitii, capacitatea de productie a celor trei fabrici de ciment ale Carpatcement s-a dublat, ajungand la 6,3 milioane de tone/an.


Investitiile de mediu pe care le-am facut in modernizarea celor trei fabrici au insemnat un pas important pentru dezvoltarea durabila a industriei cimentului din Romania. Valoarea acestor investitii depaseste 30 milioane de Euro, iar cele pentru combustibili alternativi se ridica la 7 milioane euro. De asemenea, au fost derulate si alte programe de investitii, cum ar fi cele privind sistemele de utilizare a combustibililor alternativi, instalarea aparatelor de monitorizare continua a emisiilor de gaze si a celor pentru instalatiile de desprafuire la fabricile de la Fieni si Deva.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiectarea unui sistem de indicatori de performanță de mediu – instrument pentru îmbunătățirea calității managementului organizației SC Carpatcement Holding SA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUINDICATORIsistem
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...