Studiu asupra plantelor halofile din zona Ocnele Mari Judetul Valcea

Incarcat la data: 03 Iunie 2010

Autor: lisandru alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4235 kb

Orasul Ocnele Mari este una dintre statiunile sezoniere din judetul Valcea,  mult solicitata pentru factorii naturali de cura. Cunoscut din neolitic , mentionat documentar din 1402 si declarat oras in 1960, Ocnele Mari, este asezat in partea central-sudica a Romaniei , in zona Subcarpatilor Valcii, pe dreapta Oltului si este scaldat in apele Paraului Sarat (Valea Sarata), la intretaierea paralelei de 45°8´latitudine nordica si meridianul de 24°20´longitudine esticase aflandu-se la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord, orasul se afla in zona temperata cu cele mai favorabile conditii climaterice pentru dezvolatrea vietii omenesti.
           
Pe langa statiunile Ocnele Mari, orasul mai  cuprinde  Ocnita si satele: Buda, Cosota, Facai, Lunca, Slatioarele si Teica. In limitele actuale, stabilite in 1968, teritoriile orasului se invecineaza cu comunele Vladesti si Pausesti-Maglasi la nord, cu Municipiul Ramnicu Valcea la est, cu comun Mihaiesti la sud si la sud-vest si comuna Bunesti la vest.
            
Altitudinea la care se afla statiunile Ocnele Mari si Ocnita este de 310-320 m.

1.1    Relieful       
Dealurile care  inconjoara depresiunea sunt dealuri subcarpatice, monoclinale, cu altitudinea cuprinsa intre 400-600m. Cele din rama nordica a depresiunii sunt mai inalte, au versantele sudice prelungite pana in vatra depresiunii, versantele erodate mai puternic de agentii modelatori ca urmare si a unei inaltari locale mai puternice, fapt pus in evidenta de cuta anticlinal Ocnele Mari, in timp ce dealurile sudice, ca urmare a inclinarii generale spre sud, prezinta spre nord un relief de cuesta. Vatra depresiunii este inclinata de la vest spre est, catre lunca Oltului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu asupra plantelor halofile din zona Ocnele Mari Judetul Valcea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTVALCEAECOLOGIEPLANTE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...