Tesaturi si textile ecologice

Incarcat la data: 18 Mai 2011

Autor: Ionescu Bianca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 505 kb

Istoria hainelor dateaza din neolitic, atunci cand oamenii au inceput sa poarte pielea si blanurile animalelor, ca sa se protejeze de frigul iernii. In scopuri ceremoniale, ei foloseau diverse bijuterii si amulete speciale, combinate in special cu machiajul fetei si al mainilor.

 

Fiecare element al tinutei lor isi avea functia sa, indeplinind un anumit rol. Imbracamintea transmitea, de asemenea, infomatii importante, despre cel care o purta, cum ar fi statutul sau social sau situatia sa economica. La dezvoltarea formelor de imbracaminte au contrubuit in principal schimbarile culturale, climatice, geografice, precum si contactul cu alte civilizatii.


In Grecia Antica, hainele oamenilor de rang inalt se deosebeau de cele ale oamenilor de rand, prin calitatea materialului, broderiile si culorile folosite. In timp ce oamenii de rang inalt foloseau lana, pentru cei saraci era rezervat parul de capra. In Grecia antica predominante erau trei tipuri de imbracaminte: tunica, mantia si hlamida. Ele constau dintr-o bucata de stofa stransa cu o centura in jurul corpului si unita peste umar printr-un nod sau o agrafa.


In secolul al XVIII-lea, rolul dominant in industria textila este jucat de Franta si Anglia, prin introducerea technicilor inovative si utilizarea motoarelor cu aburi in productia textila, ducand astfel la cresterea numarului de articole de imbracaminte de pe piata. Cumpararea hainelor, gata de purtat, produse in fabrici, in detrimentul mersului la croitor, a inceput sa schimbe ireversibil functionarea comertului cu imbracaminte, din care cusutul la comanda a disparut treptat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tesaturi si textile ecologice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEtextileproiect ecologieistoria hainelor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan