teza de master rolul algologiei in epurarea apelor reziduale

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: liliana seremet

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 154 kb

Rolul algoflorei in procesul de epurare a apelor reziduale orasenesti (Orasul Cahul)


Apa este indispensabila vietii umane, fiind folosita in diferite scopuri. Asigurarea populatiei cu apa potabila constituie unul din factorii primordiali ai securitatii nationale a tarii.


       
De calitatea si cantitatea ei, precum si de alimentarea fara intreruperi cu apa, depinde starea sanatatii si nivelul sanitaro-epidemiologic al poporului, nivelul amenajarii mediului ambiant, stabilitatea functionarii serviciilor din sfera comunala si sociala.
       
Alt factor primordial al asigurarii vitale il constituie functionarea stabila a sistemelor de evacuare a apelor uzate, utilizarea deseurilor cu  micsorarea impactului lor asupra mediului inconjurator.
       
In prezent peste 50% din populatia tarii utilizeaza in scopuri potabile apa care nu corespunde exigentelor sanitare. Continua poluarea intensiva a bazinelor de apa cu ape uzate neepurate si   meteorice, fapt ce conduce la inrautatirea calitatii apelor subterane. Din cauza degradarii surselor de apa, precum si a marilor neglijente in activitatea de protectie a apelor, tehnologiile traditionale de tratare a apei potabile si a apelor uzate nu mai sunt efective. Finantarea insuficienta  cronica a dezvoltarii sistemelor de alimentare cu apa conditioneaza reducerea permanenta a volumelor de reparatie, de reconstructii si reutilari tehnice, de completare a rezervelor de reactive, dezinfectante, utilaj si materiale.
       
Problema modernizarii, reutilarii tehnice si dezvoltarii sistemelor comunale de alimentare cu apa si canalizare din tehnica s-a transformat in financiar-economica.
       
Dezvoltarea industriala in ritm rapid si ridicarea nivelului de trai al populatiei, au impus cresterea corespunzatoare a capacitatilor de alimentare cu apa. Paralel cu aceasta crestere s-au marit simtitor si cantitatile de ape uzate evacuate, a caror deversare in apele curgatoare ridica probleme complexe privind epurarea si valorificarea rationala a lor.
       
Problema se agraveaza mult din cauza faptului ca 80 – 85% din apa utilizata si puternic poluata cu diferite substante chimice, in primul rand organice, este deversata in bazinele acvatice (rauri, lacuri, iazuri, bazine de acumulare etc.), poluandu-le in asa masura, incat apa din ele nu mai poate fi folosita. O sursa importanta de poluare a apelor de suprafata, cat si a celor freatice si subterane sunt canalizarile. in numeroase cazuri, consumul crescand de apa impune recircularea apelor uzate, in procesul de productie, dupa o prealabila epurare

Textul de mai sus reprezinta un extras din "teza de master rolul algologiei in epurarea apelor reziduale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEEPURAREAPEI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan