Activitate bancara

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2012

Autor: ina tirlea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 194803 kb

1. Prezentarea institutiei financiare. Istoric si evolutie.     


1.1  Momentul istoric al infiintarii


Banca Sociala S.A. a fost infiintata in 1991 si functioneaza ca o banca comerciala, oferind o gama larga de servicii si se adreseaza tuturor categoriilor de clienti printr-o retea de 20 filiale, banca centrala si 46 de reprezentante in Republica Moldova. La 31 decembrie 2010, Banca avea 841 angajati (2009: 838 de angajati). Adresa juridica a BC „Banca Sociala” S.A. – Republica Moldova, mun. Chisinau, str. Mitropolit Banulescu Bodoni, 61.


In acest an, BC "BANCA SOCIALA" S.A. a remarcat aniversarea de 20 ani a activitatii sale. in aceasta perioada s-au produs multe evenimente – placute, mai putin placute, dificile chiar, dar indiscutabil si foarte utile, care evident au conditionat dezvoltarea ulterioara. in toti acesti ani Banca a purces inainte impreuna si gratie clientilor sai.


Criza declansata nu este unica criza in evolutia Bancii. Circumstantele nefavorabile financiare si economice impun implicarea rezistentei si manifestarea abilitatii de a depasi toate dificultatile. in aceste conditii Banca a opus rezistenta cuvenita impasului, mentinand si consolidand pozitiile sale.


Administrarea ponderata a activitatii bancare si riscurilor, sistemul eficient de control intern si monitorizarea continua a calitatii activelor permite respectarea tuturor cerintelor prudentiale stabilite de catre Banca Nationala a Moldovei, mentinerea rentabilitatii activelor investite din contul atragerii rezervelor suplimentare, ridicarii nivelului calitatii si extinderii spectrului serviciilor prestate, dezvoltarii retelei de filiale si consolidarii bazei de clienti.


La finele anului 2009 reteaua de filiale a BC „BANCA SOCIALA” S.A. a inclus  20 filiale si 46 reprezentante. Unul din obiectivele strategice principale pentru 2010-2011 si perspectivele imediate este consolidarea pozitiilor Bancii in ariile de plasare a subdiviziunilor  BC „BANCA SOCIALA” S.A. prin dotarea tehnico-materiala a subdiviziunilor de rentabilitate inalta si suspendarea activitatii filialelor si reprezentantelor nerentabile.


In 2010 Banca a continuat cu succes dezvoltarea businessului corporativ, baza de clienti fiind extinsa si diversificata din contul relatiilor stranse de parteneriat cu intreprinderi din diverse ramuri industriale, in special cu intreprinderile businessului mic si mijlociu.


La finele anului 2010 deserventii Bancii numarau  86 mii clienti, inclusiv persoane juridice – 11 mii, persoane fizice - 75 mii.


Banca colaboreaza activ cu institutiile financiare internationale – Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Fondul European al Europei de Sud-Est (EFSE). in proces de examinare se afla chestiunea ce tine de continuarea colaborarii cu Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare (BSTDB) si Banca Mondiala (WB).
Banca efectueaza de asemenea si creditarea businessului rural in cadrul Proiectului pentru finantarea agricola RISP si a liniei de credit specializate FIDA.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Activitate bancara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANCIARACTIVITATEBANCA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan