Antecontractul de vanzare-cumparare

Incarcat la data: 05 Martie 2013

Autor: Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 41 kb

incheierea unui contract poate fi precedata de un acord prealabil al partilor, prin care se obliga sa incheie in viitor contractul respectiv. Deci, obiectul acordului prealabil consta in incheierea ulteriora a contractului proiectat.

In literatura de specialitate promisiunea de contract se defineste ca fiind conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract, al carui continut esential este determinat in prezent. De aceea promisiunea de a contracta se mai  numeste si antecontract.

Incheierea unui antecontract presupune deci, un acord de vointa - adica presupune consimtamantul a cel putin doua parti cu capacitate de a contracta, parti care - neputand sau nedorind sa perfecteze imediat un anumit contract pe care urmaresc sa il incheie numai in viitor. Partile inteleg ca prin acesta se leaga juridic spre a-si asigura mentinerea vointei de a incheia acel contract, inlauntrul termenului expres sau tacit.

Sub raportul continutului sau juridic, principala obligatie e cea de a consimtii in viitor la incheierea unui contract - prefigureaza continutul viitorului contract.

Desi Codul civil nu o reglementeaza, institutia antecontractului trebuie recunoscuta, deoarece nu se poate invalida conventia prin care partile se obliga reciproc sa incheie in viitor un anume contract.
         
Caracterizat drept o conventie, antecontractului ii sunt aplicabile dispozitiile art. 942 si urm. C. civ., trebuind sa indeplineasca toate conditiile esentiale pentru validitatea oricarei conventii, conditii reglementate in art. 948 C. civ.:

  • capacitatea de a contracta;
  • consimtamantul valabil al partilor;
  • obiect determinat;
  • cauza licita.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Antecontractul de vanzare-cumparare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect economieAntecontractul de vanzare cumparare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...