Banca centrala - aspecte generale

Incarcat la data: 03 Iunie 2010

Autor: dobrota oana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 59 kb

In general, o banca centrala functioneaza ca o institutie de stat in vederea stabilirii si coordonarii politicii monetare si de credit a economiei unei anumite tari. Banca centala are rolul deosebit  in mentinerea stabilitatii monedei nationale si a increderii publicului in banci.

BANCA CENTRALa este institutia abilitata sa conduca politica monetara a unei ?ari. Aceata este una din componentele unui sistem bancar modern, constituit pe doua niveluri:
1.    Banca centrala are ca obiect de activitate: emisiunea monetara,stabilirea si implementarea politicii monetare a statului, pastrarea rezervelor valutare ale ?arii; ac?ioneaza ca: banca a bancilor, supraveghetor, imprumutator de ultima instanta al bancilor si „bancher” al statului.
2.    Bancile desfasoara activitati specifice, de creditare, de investitii, de atragere a fondurilor disponibile, precum si alte activitati financiare care se adreseaza publicului larg.

Din punct de vedere istoric, bancile centrale au aparut fie prin transformarea unei banci  ?i prin modificare obiectivelor acesteia, fie ca institu?ii nou create, avand un mandat clar ?a atribu?ii specifice.
in esen?a, banca centrala nu trebuie sa urmareasca maximizarea profitului: ea este prin excelenta, un organism non-profit. Din acest motiv, bancile centrale nu exercita functiile unei banci comerciale si deci, nu concureaza cu celelalte banci ale sistemului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Banca centrala - aspecte generale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTECONOMIEBANCA CENTRALA
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...