Concurenta

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2013

Autor: sacuiu aura

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Concurenta este forta cea mai importanta a economiei de piata. Privita din punct de vedere economic, concurenta este intotdeauna legata de tranzactii pe piata, de cerere si oferta si de procesul schimbului. Mai precis, se poate spune ca exista concurenta atunci cind cineva poate alege intre mai multe posibilitati si poate astfel sa aleaga posibilitatea cea mai convenabila preferintelor sale. In concluzie, concurenta este strins legata de libertatea de a alege.

“Competitia conduce la continua perfectionare si eficientizare a productiei. Ea determina producatorul sa elimine risipa si sa scada costurile, astfel incit sa vinda la un pret mai mic decit altii. Ii elimina pe cei ale caror costuri ramin ridicate si face astfel incit sa concentreze productia in miinile acelora ale caror costuri sint mai mici.”

Concurenta poate avea loc intre firme mari sau firme mici, firmele rivale putand intra in competitie pe piete locale, regionale, nationale sau chiar pe piete mondiale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Concurenta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONCURENTAPROIECTEproiect economie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...