Crize economice

Incarcat la data: 09 Februarie 2012

Autor: stoyanova

Pret: 100 credite

Numar pagini: 49

Tip fisier: zip

Marime fisier: 425682 kb

l Consideratii generale privind crizele bancare si financiare
1.1. Conceptul de criza 


Criza reprezinta starea de dificultate, de dezechilibru economic grav, in care diferite segmente ale economiei nu isi pot indeplini functiile normale. Exista diferite tipuri de crize, cele mai importante fiind crizele valutare si crizele bancare.


Crizele financiare se caracterizeaza prin :
-    cresterea ponderii creditelor neperformante in totalul creditelor;
-    deteriorarea indicatorilor de prudenta bancara;
-    cresterea numarului de fuziuni, preluari si falimente bancare;
-    scaderea cursului la majoritatea titlurilor financiare cotate pe piete financiare.
 

Frecvent, crizele valutare se manifesta concomitent sau imediat dupa o criza financiara, motiv pentru care, in literatura de specialitate, acestea sunt cunoscute sub denumirea de crize gemene (crizele valutare sunt declansate de probleme ale balantei de plati, de dificultatile de rambursare a datoriei externe, motiv pentru care unii autori le numesc crize ale balantei de plati).


Criza economica mondiala reprezinta un ansamblu de crize globale, puternic interdependente, care afecteaza, intr-o forma sau alta si cu intensitati diferite complexele economice nationale, adânceste decalajele dintre ele, deregleaza fluxurile economice si paralizeaza progresiv mecanismele de colaborare economica dintre state. Criza economica mondiala din prima jumatate a deceniului VIII din secolul XX, având un caracter global, s-a intrepatruns cu crizele politice, militare, sociale si ideologice, astfel incât a cuprins toate laturile vietii economico-sociale.


Criza este un moment de ruptura in interiorul unui sistem organizat, ea implicând obligatia factorilor decizionali de a-si defini o pozitie fie in favoarea conservarii, fie pentru transformarea sistemului dat, in perspectiva intoarcerii sale la un echilibru.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Crize economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BANCARCRIZAcriza economica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...