Doctrine economice noi

Incarcat la data: 23 Ianuarie 2012

Autor: Radu Razvan-Stefan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 40152 kb

MICHAEL PORTER – TEORIA AVANTAJULUI COMPETITIV


Michael Eugene Porter (n. 1947) este professor la Universitatea Bishop William Lawrence de la Harvard Business School. Sa fii professor universitar este cea mai mare recunoastere profesionala, care poate fi atribuita unui membru al facultatii Harvard. O autoritate de lider pe strategia companiei si competitivitatea natiunilor si regiunilor, munca lui Michael Porter este recunoscuta pe scara larga  in guverne, corporatii, organizatii non-profit si cercuri academice de pe tot globul.

 

Primii ani
Michael Eugene Porter a primit o B.S.E. (Bachelor of Science degree in Engineering) cu merite deosebite in industria aerospatiala si inginerie mecanica de la Universitatea Princeton, in 1969, unde a fost ales pentru Phi Beta Kappa si UTA Beta Pi. El a primit un M.B.A. (Master of Business Administration ) cu inaltă distincţie in 1971 de la Harvard Business School, unde a fost un premiant George F. Baker si un doctorat in Economia Afacerilor de la Universitatea Harvard in 1973. Porter a fost un jucător de golf  remarcabil intre colegii in timp ce era la Princeton.

 

Cariera
Michael Porter este autorul a 18 carti si numeroase articole, precum “Competitive Strategy”, “Competitive Advantage”, “Competitive Advantage of Nations” , respectiv “On Competition”. Castigator de sase ori al  Premiului McKinsey pentru cele mai bun articol al anului Harvard Business Review, profesorul Porter este cel mai citat autor in afaceri si economie.

 

Domeniul de baza a lui Michael Porter este cel de concurenta si strategia companiei. El este in general recunoscut ca tatal domeniului strategiei moderne si ideile lui sunt predate in practic fiecare scoala de afaceri din lume. Munca lui are o gandire redefinita despre competitivitatea, dezvoltarea economica,comunitati urbane defavorizate din punct de vedere economic, politica economica, precum si rolul corporatiilor in societate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Doctrine economice noi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DOCTRINEHarvardMichael Porter
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan