Economia comertului - La mexicana

Incarcat la data: 27 Aprilie 2013

Autor: Stan Bianca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Restaurant “La mexicana”
Locatia: Calea Calarasi, numarul 53, Braila


Acest restaurant  este de tip fast-food cu mancare specific mexicana (produsele fiind: tortilla,tacos, quesadilla, burrito si sosuri specific mexicane) deschis non-stop. Acest gen de restaurant  se adreseaza tinerilor dornici sa incerce  ceva nou, servit rpid la preturi accesibile oricand oriunde. Braila, orasul in care ar fi locatia acestuia, nu exista un restaurant cu mancare specific mexicana, si nimic deschis non-stop, ceea ce cred ca ar avea succes in randul populatiei tinere a orasului.

Acesta are si un serviciu de livrari la domiciliu tot non-stop, gratis, pentru a ajunge la clientii care nu dispun de mijloc de transport noaptea, sau cei care nu se pot deplasa de la serviciu, pentru petreceri private sau pentru orice persoana care doreste sa serveasca din mancarea noastra in propria casa. Locatia insa este aleasa pentru a aveea vizibilitate catre marea majoritate a populatiei fiind o artera intens circulata de locuitorii orasului.
   
Misiunea firmei este aceea de a oferi clientului o experienta exotica in domeniul culinar, chiar la el acasa, la orice ora din zi si din noapte.

Capitolul II. Analiza mediului inconjurator concurential al firmei

Analiza STEEP sau macromediul firmei
Mediul social al firmei:
Firma este amplasta in orasul Braila, municipiul Braila, oras de campie, situat in sud estul Romaniei, cu o clima temperat continentala cu influentele Dunarii, cu o populatie sub 200 de mii de locuitori, cu o economie slaba, in continua scadere in ultimele decenii. Desi are potential turistic acesta nu este valorificat, iar in industrie nu a mai fost investit.

Firma se adreseaza unui segment de populatie  tanar, cu varste cuprinse intre 16-30 ani, care apreciaza acest gen de mancare si e deschis catre noi experiente culinare. Fiind un restaurant tip fast-food mancarea e la un pret accesibil, iar fiind deschis non-stop pentru cei ce au o viata de noapte, in special segmentului de varsta care se adreseaza.

Desi in oras exista cateva restaurante cu traditie pe piata alimentatiei si turismului, acest restaurant vrea sa castige cat mai multi clienti prin oferirea unui program non-stop si livrari la domiciliu tot non-stop la preturi accesibile.

Mediul tehnologic al firmei:
Fima este un restaurant tip  fast food ce nu necesita  mult spatiu, cu tehnologie specifica, situat intr-un spatiu de specific, dotat cu doua masini pentru livrare la domiciliu, cu un spatiu de unde se preiau comenzile, o sala unde se serveste masa, un spatiu de depozitare al materiilor prime, si o bucatarie unde se prepara mancarea, pentru a fi mereu calda si proaspata.

Spatiul pentru depozitare este unul nou, pentru a mentine mancarea proaspata, bucataria este dotata cu instrumente de gatit specific bucatariei mexicane pentru a se apropia cat mai mult de bucataria original mexicana.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Economia comertului - La mexicana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEECONOMIA COMERTULUIproiect economie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan