Managementul si marketingul firmei - studiu de caz

Incarcat la data: 30 Martie 2011

Autor: jouana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 296 kb

A. ASPECTE GENERALE
Istorie
intreprinderea s-a nascut ca o continuare a activitatii vechilor bresle de croitori de pe teritoriul orasului, bresle organizate in Evul Mediu, care produceau confectii pentru schimburi in pietele organizate in acea perioada si care in anul 1457 primesc privilegii deosebite.


Din 1949 se infiinteaza "Steaua Rosie", cu un numar de 380 de salariati. Sistemul de lucru era mestesugaresc, in aceste conditii productivitatea muncii fiind mica iar sortimentele confectionate se rezumau la uniforme militare. In anul 1954 incep sa se introduca masini de cusut noi, moderne, actionate de motoare electrice, achizitionate din: U.R.S.S, Japonia, R.D.G., R.F.G. si S.U.A. Au fost desfiintate in intregime operatiile manual, iar calcatul final se executa cu prese de productie italiana si englezeasca cu aburi.

 

Aceasta dezvoltare a facut ca la sfarsitul anului 1976, productia globala a intreprinderii sa creasca de aproape 15 ori, numarul salariatilor a ajuns la 2485. Daca la inceputurile sale notiunea de productie pentru export nici nu exista, s-a ajuns ca peste 42% din productia globala sa fie destinata exportului.


Restructurari
in 1990, "Steaua Rosie" se reorganizeaza in 3 societati comerciale cu capital integral de stat (Confectia Sib I, II si III). in septembrie 1991, Confectia Sib III devine S.C. "Euroconf" S.A., nume determinat de piata externa pe care isi desfacea produsele. Euroconf a preluat 650 din vechii angajati; existau 4 formatii de lucru care produceau haine sport.


Spre sfarsitul anului 1991 se infiinteaza doua formatii de pantaloni. Euroconf se extinde prin darea in folosinta a unei noi hale de productie, unde au fost organizate inca doua formatii de pantaloni cu 110 salariati, angajati in mare parte din somaj.


Extindere

in 1993, societatea se privatizeaza avand un numar de 900 de salariati si 332 de actionari. Se dezvolta formatiile de haine sport si se creeaza inca patru noi formatii. Din anul 1994 se incheie contractul de asociere cu firma "Steilmann" pe o perioada de 8 ani si se utileaza cladirea cu masini ultramoderne aduse din Germania, parte din ele proprietatea Euroconf si parte proprietatea Steilmann; se incepe productia de sacouri barbatesti pentru export in Germania.


Ca urmare a cresterii numarului de produse contractate, societatea continua sa angajeze muncitori, ajungand la 1112 salariati.


Localizare
Situat in zona centrala a Romaniei, Sibiul beneficiaza de cai de acces aeriene si terestre excelente.
Pe calea aerului, aeroportul Sibiu asigura legaturi dinspre si catre Germania, Italia si Republica Modova. Pentru detalii, studiati oferta companiilor aeriene Tarom, CarpatAir, Lufthansa, Blue Air, Austrian Airlines.


Legaturile terestre cu orasele importante se realizeaza astfel:
•    Bucuresti - drumul European E81;
•    Brasov - drumul European E68;
•    Arad (punct de intrare in tara) - drumul European E68.


Prezentarea Firmei
Fondata in 1949, privatizata si restructurata la inceputul anilor '90, Euroconf produce pantaloni, sacouri, veste, costume si haine sport. Cea mai mare parte a productiei este destinata exportului, o pondere foarte mica reprezentand-o productia pentru piata interna (aproximativ 10% din totalul productiei).


Dupa privatizare, managementul s-a implicat continuu in imbunatatirea tehnologiei pentru a atinge standardele Europene. Investitiile din ultimii ani s-au materializat intr-o innoire de peste 90% a echipamentelor de productie. De asemenea, profilul firmei s-a schimbat din producerea de imbracaminte sport in imbracaminte clasica.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul si marketingul firmei - studiu de caz". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGMANAGMENTstudiu de caz