Organizatia Mondiala a Comertului

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: Necula Emanuela Giorgia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 221 kb

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) este o organizatie internationala care supervizeaza un numar mare de acorduri care definesc "regulile comerciale" dintre statele membre. OMC este succesoarea „Acordului general asupra tarifelor si comertului“ si opereaza in directia reducerii si abolirii barierelor comertului international.


Sediul OMC se afla in Geneva, Elvetia. In 13 mai 2005, Pascal Lamy a fost ales director general al OMC. Acesta a preluat functia de la predecesorul sau, Supachai Panitchpakdi la data de 1 septembrie 2005. Pana la data de 19 august 2005 au existat 148 de membri ai organizatiei.

Tuturor membrilor OMC li se recomanda sa-si ofere reciproc statutul de natiunea cea mai favorizata, astfel incat (cu mici exceptii) concesiuni comerciale oferite de un membru OMC unei tari trebuie sa fie oferite tuturor membrilor OMC.
La sfarsitul anilor '90, OMC a devenit o tinta majora a protestelor miscarilor anti-globalizare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizatia Mondiala a Comertului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTECONOMIECOMERT