Politica comerciala a Europei

Incarcat la data: 13 Martie 2012

Autor: ynabruneta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 427519 kb

De la infiintarea sa, Uniunea Europeana si-a extins nu numai dimensiunea, prin aderarea de noi state membre, ci si domeniile in care a dezvoltat o politica comuna europeana.

 

Uniunea Europeana a creat piata unica interna printr-un sistem de legi si reglementari ce garanteaza libertatea de circulatie a persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalurilor. A dezvoltat politici comune pentru comert, agricultura si pescuit. De asemenea, a luat masuri pentru punerea in practica a unei politici europene pentru dezvoltarea regionala.

 

UE si-a intarit pozitia in ceea ce priveste politica comuna externa, justitia si afacerile interne. Tratatul de instituire a Comunitatii Economice Europene ce prevede crearea unei piete comune avand la baza principiul liberei circulatii (a bunurilor, serviciilor, capitalurilor si persoanelor), a stat la baza coordonarii treptate a politicilor statelor membre si la dezvoltarea ulterioara a politicilor comune europene.

 

Domeniile in care se implica UE sunt urmatoarele: Politica Agricola Comuna, Pescuit, Siguranta Alimentara, Politica Industriala, Piata Interna, Audiovizual si Media, Cultura, Educatie, Formare Profesionala si Tineret, Combaterea Fraudei, Politica Fiscala, Politica Vamala, Cercetare si Inovare, Societatea Informationala, Energie, Transporturi, Protectia Consumatorilor, Mediu, Sanatate Publica, Politica Regionala, Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Șanse, Dezvoltare, Extindere, Comert, Relatii Externe, Justitie, Libertate si Securitate, Politica Externa si de Securitate Comuna (PESC), Ajutor Umanitar,

 

Drepturile Omului.

1. Aspecte teoretice privind politica comerciala
1.1 i nceputurile si evolutia politicii comerciale comune UE
Elementele de baza ale politicii comerciale a UE (inclusiv politica vamala, ca parte constituenta) au fost creionate inca din momentul crearii acestei entitati prin Tratatul de la Roma privind crearea "Comunitatii Economice Europene", din 1957. Principiile de baza ale politicii comerciale a UE, asa cum au fost statuate prin Tratatul de la Roma si completate prin tratate si reglementari ulterioare, se vor pastra in timp, tarile care au aderat mai tarziu la
grupare angajandu-se sa se conformeze acestora.

 

In cadrul Tratatului de la Roma se regasesc fundamentele politicii comerciale europene. Grija manifestata de tarile semnatare pentru acest domeniu este justificata prin prisma obiectivelor mai largi ale gruparii, acelea ale crearii in viitor a unei uniuni economice europene. Ori, in conditiile specifice momentului, crearea unei uniuni vamale intre tarile membre nu putea fi conceputa si nu putea genera efecte benefice pentru statele membre in absenta unui comportament articulat, coerent si uniform, la nivel de grupare in planul relatiilor comerciale externe ale gruparii. Art. 110, intr-unul din paragrafele sale, statuteaza ca "Politica comerciala comunitara va trebui sa ia in considerare efectele favorabile pe care le va genera inlaturarea taxelor vamale intre statele membre asupra cresterii competitivitatii si eficientei agentilor economici."

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica comerciala a Europei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EUROPAPIATAUniunea Europeana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan