Politici de crestere economica

Incarcat la data: 21 Aprilie 2012

Autor: Doinita Lungu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 306858 kb

Conceptul de „crestere economica” este formulat ca atare numai de secolul al XX-lea, dar in mod neexplicit economisti au studiat probleme de macroeconomie in legatura cu diviziunea muncii la scara sociala. Inca din secolul al XVIII-lea problemele cresterii economice au concentrat atentia economistilor ca demersuri incipiente privind functionarea economiei; studiul problemelor macroeconomice a fost abordat de A. Smith si D.

Ricardo vizand diviziunea sociala a muncii. In prima parte a secolului al XX-lea cercetarea macroeconomica s-a intensificat pe fondul crizelor economice. Keynes propune un macromodel economic pentru iesirea din criza. Dupa Al II-lea Razboi Mondial neokeynesienii realizeaza sinteza intre conceptia dinamica si abordarea macroeconomica. Se contureaza Teoria cresterii economice, de care s-au ocupat economisti renumiti, ca Paul Samuelson, François Perroux si altii.

Cresterea economica este un proces complex care vizeaza sistemul economic in ansamblul si dinamica lui. Prin continutul ei, inseamna o evolutie pozitiva, ascendenta a economiei nationale, fara a exclude oscilatiile conjuncturale si chiar anumite regresii temporare. Se folosesc chiar termenii de „crestere economica zero” si „crestere economica negativa”.

Termenul de „crestere economica zero” a fost folosit pentru prima oara intr-un raport pentru clubul de la Roma si avea semnificatia unei situatii in care rezultatele economice absolute si populatia totala sporesc in acelasi ritm, incat nivelul rezultatelor pe locuitor ramane constant.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politici de crestere economica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEcrestere economicareferate economie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan