Proiect Ecoturism

Incarcat la data: 14 Aprilie 2010

Autor: cristina mahika

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Satul Caraorman se gaseste in inima Deltei Dunarii, iar numele sau, provenind din limba turca, inseamna Padurea neagra. Se situeaza pe grindul omonim, unde stejarii vechi cu ramuri impunatoare si vegetatia bogata fac o umbra atat de deasa incat exista locuri foarte intunecoase care au dat satului acest nume.

In 1940 Padurea Caraorman si Letea au fost declarate monument al naturii, fiind considerate zone strict protejate, datorita numeroaselor specii rare de flora si fauna unice in Europa.

Pozitionat intre Bratul Sulina si Bratul Sfantul Gheorghe, asezarea se intinde pe o lungime de 3.5 km, avand o latime de aproximativ 500 de metri, cel mai apropiat vecin, comuna Crisan, gasindu-se la o distanta de 12 km.

Grindul Caraorman este un camp cu un sol nisipos de origina marina, cu o lungime de 18 km, o latime maxima de 8 Km (7000 ha) si inaltimi de pana la 7 - 9 m.

Pentru a ajunge in Caraorman pot fi folosite mai multe rute:

Se poate alege  ruta clasica : nava de pasageri sau nava rapida , de la Tulcea la Crisan, iar de la Crisan exista un vaporas care face curse regulate spre Caraorman (ajunge la destinatie in jurul orei 17:00 ). Cursa navei de pasageri Tulcea - Crisan are o durata de 2 ore si 45 de minute in aval (plecare ora 13:30; sosire ora 16:00), in timp ce cursa navei rapide are o durata de o ora in aval . Spre Caraorman exista o legatura din comuna Crisan in anumite zile in care circula o nava de pasageri atat in aval cat si in amonte, durata calatoriei fiind de o ora. In zilele in care nu exista transport se pot gasi uneori si ocazii Caraorman- Tulcea.

Cea de-a doua varianta de transport presupune un traseu direct de la Tulcea la Caraorman cu inchiriere de salupa particulara , costurile acesteia ridicandu-se la aproximativ 100 €.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Ecoturism". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEEcoturismECONOMIA MEDIULUI