Protejarea mediului - factor de crestere economica

Incarcat la data: 13 Mai 2011

Autor: Raluca Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Problema ocrotirii mediului inconjurator prin mijloace juridice s-a ridicat inca din veacurile medievale, operele cronicarilor Grigore Ureche, Dimitrie Cantemir, Ion Neculce, Serban Cantacuzino, ce au realizat ample descrieri referitoare la modalitatile prin care puternicii acelor zile au stiut cum trebuie si ca trebuie ca natura sa fie ocrotita.


Prima lege in acest sens ii apartine domnitorului Ştefan cel Mare - "Legea branistei", branistea fiind acel loc unde nimeni nu avea voie sa vaneze, sa pescuiasca, sa taie copacii si sa pasuneasca. Despre braniste pomenesc si actele domnesti emise de voievozii Vlad Vintila, Matei Basarab, Ştefan Tomsa, ea functionand totodata si in Transilvania, in timpul domniei lui Sigismund Bathory. In secolul XVII in Bucovina se da "Oranduiala de padure", acesta fiind primul cod silvic romanesc care in cele 12 articole ale sale cuprindea indrumari privind taierea copacilor, igienizarea padurii, si organizarea scolilor de padurari.


Codul Penal roman de la 1864 cuprindea doua articole prin care se sanctionau vanatoarea in parcurile inchise precum si pescuitul in iazuri si helestee si doua articole privind incendierea padurilor si a fanetelor. in ceea ce priveste vanatoarea, Codul facea referire la perioada de prohibitie si la stoparea totala a vanatorii pentru anumite specii. Desi odata cu secolul XIX biblioteca juridica romana se imbogateste cu noi coduri de legi, parte din ele de inspiratie anglo-saxona, germanica sau italiana, din nefericire, acestea nu cuprind notificari cu privire la natura.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protejarea mediului - factor de crestere economica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEECONOMIEcrestere economicareferat economie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan