Studiu privind aspectele specifice impactului mondializarii asupra sistemului monetar

Incarcat la data: 16 Aprilie 2012

Autor: Paduraru Alexandra

Pret: 80 credite

Numar pagini: 83

Tip fisier: zip

Marime fisier: 144 kb

Dezvoltarea economiilor nationale, formarea economiei mondiale ca sistem, expansiunea si diversificarea formelor de comert si cooperare internationala, amplificarea si diversificarea relatiilor monetare si financiare internationale au condus la aparitia Sistemului Monetar International.

Dezvoltat cu precadere dupa cel de-al doilea razboi mondial dupa ce a luat amploare fenomenul de institutionalizare, Sistemul Monetar International s-a confruntat de nenumarate ori cu crize si reformari profunde care au dus in cele din urma la aparitia si proliferarea unor aranjamente monetare regionale, ca alternativa la acest sistem.

Pana dupa cel de-al doilea razboi mondial relatiile financiare intre tari aveau un caracter preponderent bilateral, neputandu-se vorbi de un Sistem Monetar International si de necesitatea adoptarii unor reglementari in domeniu, universal aplicabile tuturor tarilor participante la acest sistem.

Odata cu infiintarea Fondului Monetar International si al Bancii Mondiale (Bretton Woods – 1945) s-a adus in discutie de catre tarile participante si necesitatea adoptarii unor reglementari comune in domeniul relatiilor financiar-valutare internationale. Practic din acel moment Sistemul Monetar International este creat prin adoptarea primelor reglementari comune.

Sistemul Monetar International poate fi definit generic ca fiind ansamblul de norme si tehnici, convenite si acceptate pe baza unor reglementari institutionalizate menite sa coordoneze si sa organizeze comportamentul tarilor membre in domeniul fluxurilor financiare si monetare internationale generate de derularea unor operatiuni comerciale sau necomerciale internationale.

Obiectivul esential al Sistemului Monetar International a fost sa asigure prin intermediul mecanismelor valutare evolutia echilibrata, armonioasa si echitabila a relatiilor economice intre statele lumii, in scopul dezvoltarii economice a fiecarei tari in parte si a economiei mondiale in ansamblul sau. inca de la crearea SMI, realizarea acestui obiectiv a avut in prim plan ineresul si pozitia dominanta a Statelor Unite care si-a asumat un rol central in configurarea si dezvoltarea acestuia.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu privind aspectele specifice impactului mondializarii asupra sistemului monetar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEECONOMIEproiect sistem monetarproiecte economie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...