Istoria sportului

Incarcat la data: 26 Iunie 2011

Autor: amarinei liviu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24326 kb

ISTORIA SPORTULUI

Oamenii primitivi depuneau eforturi intense, brutale uneori, in lupta pentru satisfacerea nevoilor de hrana. Exercitiile fizice erau implicate in procesul de existenta, de procurare a bunurilor materiale si apararea de animalele salbatice.

 

Omului primitiv ii erau imperios necesare unele calitati fizice si morale: forta, indemanare, viteza, rezistenta, curaj, precum si unele deprinderi de alergare, catarare, saritura, lupta etc. Oricat de viguros, rezistent, cutezator ar fi fost, el s-a temut de fortele naturii dezlantuite ca: apa si focul, tunetul si trasnetul, boala si moartea impotriva carora nu stia sa lupte.


El a incercat sa le alunge, sa le castige favoarea prin cuvinte, atitudini si miscari care, pastrand sau nu sensul magic primitiv serveau totusi pentru apararea sanatatii. Tot acum apare si dansul, prezent la toate popoarele, a carui raspandire in timp si spattiu sunt universale. La oamenii din comuna primitiva,  exercitiile fizice erau o continuare a activitatii productive.


Popoarele Egiptului antic, cu o istorie de peste 50-60 de secole i.Hr., aveau preocupari pentru ingrijirea corpului prin exercitii fizice. Marturie stau dovezile gasite, dintre cele mai regasite, sculpturi si monumente, desene si picturi, insciptii si papirusuri. Barbatii practicau exercitiile sportive, probe atletice, lupte, tragerea cu arcul, vanatoarea si pescuitul. Fetele se jucau cu mingea sareau coarda, dansau. Intr-un cuvant egiptenii acordau o importanta deosebita pregatirii fizice a tinerilor. Ramses al doilea a fost crescut de tatal sau impreuna cu alti copii nascuti in aceeasi zi cu el si nu primeau hrana daca nu alergau inainte o distanta de aproximativ 35 de kilometri.


In China antica, in mileniul al treilea i.Hr., medicul Kong-fu a creat un sistem de educatie fizica medicala pornind de la presupunerea  ca bolile isi au originea in anumite congestionari si paralizii ale organelor ce pot fi combatute prin miscari si exercitii respiratorii adecvate. Bazat pe combinarea, practic in numar nelimitat, a pozitiilor si miscarilor corpului si segmentelor sale cu diferite tipuri de respiratie, sistemul ers menit sa combata toate bolile, mai ales in faza incipienta.

 

Redescoperirea sistemului de catre Joseph Amiot, misionar francez in China secolului optsprezece si publicarea lui la Paris, a produs uimirea specialistilor europeni, constatandu-se insa, destul de repede, ca desi foarte ingenios, acesta nu avea valoare terapeutica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria sportului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIAsportOMUL