Pasa decisiva in handbal, caracteristici tehnice, frecventa acesteia la nivelul seniorilor

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: lucrarilicenta

Pret: 100 credite

Numar pagini: 57

Tip fisier: rar

Marime fisier: 47 kb

Accelerarea cresterii rezultatelor sportive pe plan mondial, caracteristica esentiala a ultimei perioade de timp, determina modificari in cele mai importante domenii ale activitatii sportive. Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, competitiile continentale si cele nationale solicita in permanenta o pregatire calitativ superioara in deplina concordanta cu modelul competitional.

Acest lucru se poate realiza numai printr-o activitate stiintifica, care inlocuieste spontaneitatea, rutina si indemanarea in determinarea continutului procesului de pregatire a sportivului, asigurand o fundamentare riguros stiintifica. Handbalul de performanta a ajuns, in zilele noastre, pe o treapta inalta de dezvoltare si de aceea apare tot mai pregnanta necesitatea analizei tuturor aspectelor sale stiintifice. Dezvoltarea continua a jocului de handbal determina atat  pe teoreticieni, cat si pe practicieni, sa studieze si sa actualizeze mai ales problemele legate de continutul jocului.

Continutul jocului competitional determina procesul de pregatire. In cadrul acestui proces de pregatire, accentul cade, din ce in ce mai mult, pe actiunile de finalizare, iar in cadrul acestora pe transmiterea mingii jucatorului care finalizeaza prin aruncare la poarta, transmitere pe care noi am numit-o pasa decisiva.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pasa decisiva in handbal, caracteristici tehnice, frecventa acesteia la nivelul seniorilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTHANDBALEDUCATIE FIZICA