sporirea capacitatii de efort a baschetbalistilor incepatori

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: neagu ioan alexandru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 299 kb

Actualitatea temei si importanta problemei abordate. In cadrul antrenamentului sportiv sunt recunoscute trei etape de baza in pregatirea sportivilor de performanta, pentru fiecare din ele fiind precizate obiective concrete (Nett, T.; Matveev, L., Novikov, A.; Alexandrescu, D.C., Ardelean, T.; Tatu, T.T.; Smolinski, G., 1984; Alain, B.; Berger, I.; Ninow, H., 1985; Demeill, S.; Dragnea, A.; Epuran, M.. si altii).


Astfel, prima si cea mai importanta etapa este cea de initiere a sportivilor, etapa la care de fapt se pune baza pregatirii sportivilor axata pe componentele antrenamentului sportiv (pregatire fizica, tehnica si tactica). Acest lucru este caracteristic si pentru jocul de baschet, acesta devenind in ultimii ani un joc preferat al milioanelor de oameni atât pe plan national, cât si pe plan international.


Actualmente exista un sir de metodologii moderne pentru sporirea nivelului calitativ al sportivilor la etapa de initiere (Neacsu, I.; Sabau, E.; Scarlat, E.), inclusiv si in jocul de baschet (Predescu, T.; Stefan, C.; Colibaba, E.; Crevecoeur, G.; Hrisca, A.; Predescu, T.; Dirjan, D.; Brittenham, G.).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "sporirea capacitatii de efort a baschetbalistilor incepatori". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTBASCHETEDUCATIE FIZICA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...