Oscilatoare cu retea de defazare

Incarcat la data: 26 Februarie 2012

Autor: Zisu Corneliu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 598970 kb

Electronica – cuvant cu rezonanta vasta in lume-joaca un rol de frunte si ca ramura industriala se situeaza prioritar in domeniile de varf ale dezvoltarii, intrunind sufragii unanime privind investitiile materiale si pregatirea profesionala.  
          

In viata de zi cu zi fiecare persoana utilizeaza aparatura audio-video, aparate electrocasnice si multe alte tipuri de aparate fara de care viata fiecaruia dintre noi nu ar mai avea farmec. Fiecare  dintre aceste produse prezinta in componenta lor elemente de circuit electronice cu un grad de dificultate mai mic sau mai mare.     

                                           
Tehnica de masurare si control, tehnica de calcul  impun adeseori existenta unei tensiuni continue de alimentare si a unor curenti continui constanti, independent de variatiile in anumite limite ale tensiuni de retea sau independent de variatiile din circuitul de sarcina.


Pentru realizarea acestui lucru s-au folosit circuitele electronice numite circuite stabilizatoare.Pentru a functiona corect  aparatura electronica necesita tensiuni de alimentare continue.


Pentru obtinerea acestora s-a incercat obtinerea unei surse de tensiune stabilizata. Aceasta sursa a fost alcatuita dintr-un redresor si un filtru si a fost numita stabilizator de tensiune. Circuite stabilizatoare pot exista si in alta formula care utilizeaza  un element neliniar, caracterizat printr-un parametru variabil cu valoarea curentului  ce il parcurge si care poarta denumirea de stabilizatoare parametrice.

 

Datorita faptului  ca sunt instalatii care asigura tensiuni de alimentare constante, stabilizatoarele au fost utilizate mai ales in echipamentele de telecomunicatii.


Utilizarea corespunzatoare a bibliografiei, materialelor si instrumentelor de lucru, acuratetea reprezentarilor tehnice, modul de organizare a ideilor si materialului au fost elemente ce ne-au condus la realizarea proiectului
Asimilarea unor tehnici de munca individuala, colaborarea in echipa si ierarhia pentru indeplinirea responsabilitatilor individuale si colective au fost elemente care au condus la realizarea la timp a proiectului si la aprecierea , sper pozitiva a acestuia de catre profesorul indrumator de proiect.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Oscilatoare cu retea de defazare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ELECTRONICAINSTALATIITEHNICA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan