Standardul MPEG-1

Incarcat la data: 26 Mai 2011

Autor: crenci_andrei

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 57801 kb

Standardul MPEG-1 este un standard de compresie cu pierderi sau „lossy” pentru formatele audio si video. Acesta este conceput pentru a comprima calitatea video digitala bruta VHS si audio CD pana la 1.5 MBit/s, rata compresiei fiind de 26:1 respectiv de 6:1, fara pierderi de calitate excesive, realizand CD-uri video, televiziune digitala prin cablu/satelit si radiodifuzare audio digitala ( DAB) posibila.
 

In zilele noastre, MPEG-1 a devenit cel mai larg folosit format audio/video cu pierderi in lume, si este folosit intr-o gama mare de produse si tehnologii. Probabil cel mai cunoscut format introdus de MPEG-1 este formatul audio MP3.

   
Istoric
   
MPEG (Moving Picture Experts Group) a fost realizat in Ianuarie 1988 printr-o colaborare de succes si a tehnologiilor de compresie dezvoltat de catre Joint Photographic Experts Group si de grupul de experti in telefonie al CCITT (creatorii standardului de compresie al imaginilor JPEG si pentru standardul H.261 pentru conferinte video). MPEG a fost realizat pentru necesitatea unui formate standard audio si video, si a fost construit pe H.261 pentru a obtine o mai buna calitate prin utilizarea unor metode mai complexe de codare.

Dezvoltarea standardului MPEG-1 a inceput in Mai 1988 cand 14 codecuri video si 14 codecuri audio au fost depuse inaintate de catre companiile individuale si institutii pentru evaluare. Codecurile au fost intensiv examinate pentru complexitate computationala si pentru calitate subiectiva (perceput de om) la o rata de date de 1,5 MBit/s. Aceasta rata de transfer a fost aleasa pentru transmiterea peste liniile T-1/E-1 si ca rata de date aproximativa pentru CD audio. Codecurile care au excelat in testari au fost folosite ca baza pentru standard, ele fiind perfectionate ulterior cu suplimente aditionale si cu alte imbunatatiri care au fost incorporate ulterior.


Dupa 20 de intalniri ale intregului grup in diferite orase din intreaga lume, si dupa 4 ani si jumatate de dezvoltare si testare, standardul final (doar partile 1-3) au fost aprobate la inceputul lunii Noiembrie 1992 si publicat cateva luni mai tarziu. Data completarii standardului MPEG-1 variaza mult, prima versiune a proiectului aproape finalizat a fost realizata in Septembrie 1990, si din acel punct, s-au introdus doar schimbari minore. Proiectul standard a fost pus la dispozitia publicului pentru cumparare, iar standardul a fost terminat cu intalnirea din 6 Noiembrie 1992. Berkeley Plateau Multimedia Research Group a dezvoltat primul decodor MPEG-1 in Noiembrie 1992.

 

In Iulie 1990, chiar inainte de scrierea primului standard MPEG-1, s-a inceput lucrul la al doilea standard, MPEG-2, destinat sa continue tehnologia MPEG-1 pentru a oferii o radiodifuzare si calitate video completa (conform CCIR 601) la o rata de date mai mare, 3-15 MBits/s, si ca suport pentru video intretesut. Datorita asemanarii dintre cele 2 codecuri, standardul MPEG-2 este compatibil cu un video MPEG-1, deci orice decodor MPEG-2 poate reda video-uri MPEG-1.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Standardul MPEG-1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VIDEOAUDIOstandard
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan