Studiul unui sistem de reglare a temperaturii

Incarcat la data: 02 Septembrie 2010

Autor: Bogdea Lavinia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Sistemul de reglare automata a temperaturii aburului viu are ca scop mentinerea constanta  a temperaturii aburului de inalta presiune(denumit si abur viu) la o valoare impusa(de referinta).
  
Reglajul temperaturii aburului viu trebuie sa actioneze in acelasi mod indiferent de cazan(cu tambur sau Benson).Chiar daca la cazanul Benson se poate deplasa punctul final al vaporizarii prin reglarea apei de alimentare, influentandu-se astfel si temperatura aburului la iesirea din cazan,aceasta metoda nu se poate folosi pentru compensarea rapida  a perturbatiilor,folosindu-se aceeasi metoda ca si la cazanele cu tambur si anume racirea intre diferitele sectiuni de supraincalziri.
  
La un cazan cu tambur sau la un cazan cu punct de vaporizare fix,in cazul absentei reglajului de temperatura,se va constata o crestere a temperaturii in functie de sarcina cazanului.Aceasta crestere este prezentata in fig.1.,unde t0 este temperatura aburului ,iar ts este temperatura de referinta(nominala) la care ar trebui sa functioneze cazanul.
     
Asa cum se observa ,pe domeniul corespunzator zonei hasurate din fig.1. ,este necesara o racire o aburului pentru a mentine temperatura la valoarea nominala. Metoda uzuala pentru controlul temperaturii aburului consta in impartirea in doua sau mai multe segmente a supraincalzitorului si montarea de puncte de racire intre sectiunile supraincalzitorului. In functie de marimea instalatiei si de calitatea de reglaj solicitata,se pot inseria pana la trei puncte de racire.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiul unui sistem de reglare a temperaturii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTELECTRONICAtemperatura
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan