Digitalul in cinematografie. Raportul cinema digital-efecte speciale

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: id mess:diploma2you

Pret: 80 credite

Numar pagini: 43

Tip fisier: zip

Marime fisier: 986 kb

Sub impulsul introducerii tehnologiilor digitale, sectorul audiovizual inregistreaza la ora actuala mutatii profunde care vor necesita fara indoiala o adaptare atat a cadrului de reglementare cat si a diferitelor mecanisme nationale si comunitare de sustinere valabile in acest spatiu.

Este asadar vital, ca operatorii acestui sector sa beneficieze de un mediu strategic clar si previzibil permitandu-le sa planifice investitiile si sa conceapa politica propriei intreprinderi. Acest aspect este esential pentru ca ei sa poata beneficia de posibilitatile oferite de tehnicile digitale de difuzare si productie, de noile mijloace de distributie si noile tipuri de activitate, spre exemplu, via Internet.

Tehnologia digitala provoaca deja schimbari majore in domeniul social, cultural sau educativ si va antrena pe viitor schimbari si mai importante. Digitalizarea nu se traduce doar printr-o crestere extraordinara a informatiei si a continutului audiovizual transmise cetateanului, ea permite de asemenea unei largi palete de noi operatori sa ia parte la productia si distributia acestor informatii, la scara mondiala.

Sectorul audiovizual este deja in plina evolutie: este posibil ca, peste zece ani, difuzarea analogica sa fi disparut intr-un mare numar de State membre, pentru a fi inlocuita in totalitate de difuzarea digitala. Nu este greu sa punctam consecintele digitalizarii: de pilda, in timp ce retelele de televiziune prin cablu, cu tehnici de transmisie analogice, permit difuzarea a maximum 30-40 canale, retelele digitale cablate propun nu numai sute de canale de televiziune, ci si servicii interactive, telefonia vocala si acces rapid la Internet. Serviciile de difuzare prin satelit vor oferi cat de curand functionalitati similare, iar telefoanele mobile ajuta azi la accesarea Internetului si la transmiterea postei electronic. Decodoare ce deschid calea spre Internet prin televiziune sunt deja puse in comert pentru doar cativa Euro, iar pe viitor telespectatorii isi vor putea concepe propriul program independent de orele efective de difuzare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Digitalul in cinematografie. Raportul cinema digital-efecte speciale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEFECTECINEMATOGRAFIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...