Selsine si inductosine (.ppt)

Incarcat la data: 29 Iunie 2013

Autor: max_24

Pret: Gratuit

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3308 kb

Selsinele sunt masini de inductie, prin intermediul carora se realizeaza rotirea sincrona a doua dispozitive sau rotirea lor cu acelasi unghi fara executia legaturii mecanice intre ele. Se numesc si „sincro”.

Pentru sincronizarea dispozitivelor de conducere la arborii lor se asigura legatura mecanica a celor doua selsine:
- selsinul conducator (emitatorul) este montat la arborele dispozitivului ce determina unghiul de rotatie sau turatia;
- selsinul condus (receptorul) ce conduce al doilea dispozitiv care reali-zeaza unghiul dat de rotire sau turatia.

Legatura dintre cele doua selsine este electrica. Sistemele de rotatie sincrona sunt pentru comanda motoarelor electrice de puteri mari. In acest scop se folosesc motoare asincrone trifazate cu rotor bobinat, la care infasurarile rotorice se conecteaza electric.

In sistemele de comanda automata si control se aplica selsine monofazate, care sunt de putere mica si obisnuit transmit semnalul ca unghi de rotatie.
Selsinele monofazate au doua infasurari:
- de excitatie, monofzata;
- de sincronizare cu trei infasurari dispuse in spatiu cu un unghi de 120° intre ele – ca infasurarile trifazate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Selsine si inductosine (.ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect electrotehnicaproiect selsine
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...