Tehnologia si proiectarea transformatorului de retea monofazic de mica putere

Incarcat la data: 17 Iunie 2010

Autor: geni oni

Pret: 80 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1168 kb

3 (2 review-uri)

Acest proiect are ca scop realizarea unui transformator de mica putere. Aceasta componenta este prezenta in aproape toate tipurile de scheme de alimentare ale aparatelor electronice stationare. El este destinat sa realizeze functiuni ca modificari ale valorilor tensiunilor si curentilor, de la nivelul la care sunt preluate de catre circuitul primar, de la retea, la valorile cerute in circuitul sau circuitele secundarului. De-asemenea, aceasta componenta izoleaza galvanic fata de retea sasiul aparatului electronic, in care este montat, asigurand astfel electrosecuritatea persoanelor care il manipuleaza.

Un transformator de retea are urmatoarele parti componente: carcasa electroizolanta; infasurari: primara si secundara (sau secundare); miez magnetic; sistem de strangere a miezului si de fixare a transformatorului.

Infasurarile primara si secundara (sau secundare) sunt confectionate din conductoare de cupru sau aluminiu, izolate cu email si asezate pe o carcasa din material electroizolant (prespan, textolit, steclotextolit, material plastic etc.)

Cuprins

1. Rezumat                                                                                                   pag 4
2. Notiuni introductive                                                                                pag 5
3. Calculul transformatorului si detalii constructive                            pag 8
4. Concluzii                                                                                                  pag 12
5. Bibliografie                                                                                              pag 12

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia si proiectarea transformatorului de retea monofazic de mica putere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ELECTRICAPROIECTPutere
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan