Analgezice, antipiretice si antiinflamatoare

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: ciobanu

Pret: 100 credite

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1244 kb

Prin medicamente se intelege orice produs cu care se pot prevenii, ameliora sau vindeca bolile si simptomele lor. Tot medicamentele sunt considerate produsele administrate pe calea externa sau interna, la om sau animal, in scopul diagnosticarii bolilor, precum si produsele care diminueaza sau inlatura durerea la nastere sau in interventiile chirurgicale. Ele pot fi de natura minerala, vegetala, animala, biologica sau pot fi obtinute pe cale sintetica.
        
Denumirile comerciale ale medicamentelor generice  sunt de regula diferite de denumirea comerciala a medicamentului original si foarte adesea sunt diferite si de DCI.Toate acestea  fac ca denumirile  comerciale sa fie uneori  extrem de numeroase.Unul  si acelasi medicament  se poate gasi sub zeci de denumiri comerciale(uneori peste 100).In Romania  ,spre exemplu,medicamentul diclofenac exista in peste 80 de produse  comerciale.Aceasta face  extrem de dificila  memorarea denumirilor comerciale.

Din aceste considerente  reglementarile  internationale obliga intotdeauna  producatorii de medicamente sa precizeze  pe ambalajul  produsului  pe langa  denumirea comerciala  si compozitia acelui produs  in denumirea comuna internationala.Astfel de reglementari usureaza  foarte  mult  munca medicilor    care nu sunt neaparat nevoiti  sa retina toate denumirile comerciale (fapt uneori  cu adevarat imposibil).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analgezice, antipiretice si antiinflamatoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FARMACIEPROIECTANALGEZIC
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...