Proiect farmacie - Propolisul

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: ciobanu

Pret: 100 credite

Numar pagini: 55

Tip fisier: DOC

Marime fisier: 619520 kb

Dezvoltarea societatii omenesti a permis cunoasterea unor resurse naturale deosebit de valoroase: produsele albinelor. Multi vindecatori din antichitate au folosit mierea, polenul, propolisul si laptisorul de matca, ceara de albine si veninul pentru tratarea unor boli.

In epoca moderna, studiile si cercetarile efectuate asupra resurselor naturale capabile sa asigure organismului uman echilibrul nutritional si buna functionare, au evidentiat valoarea biostimulenta, nutritiva si terapeutica a acestor produse. intre acestea propolisul reprezinta la ora actuala una din cele mai puternice provocari pentru lumea nutritionistilor si cea medicala.
             
Calitatile curative ale propolisului erau cunoscute inca din vremea antichitatii. Produsul era cunoscut de catre marii preoti din Egiptul antic, singurii care posedau cunostinte de medicina si chimie si arta de imbalsamare a cadavrelor.
             
I.NOtIUNI INTRODUCTIVE DESPRE PROPOLIS
1.Istoric.
2.Teorii asupra formarii si utilizarii  propolisului de catre albine.     

PROPRIETatILE PROPOLISULUI

1.Proprietati fizice
2.Compozitie si proprietati chimice
3.Proprietati farmacologice

II.FORME FARMACEUTICE CU PROPOLIS 
    
1.Generalitati
2.Extracte de propolis - tehnologii de obtinere a extractelor standardizate
3.Preparate farmaceutice cu propolis pentru uz intern
4.Preparate farmaceutice cu propolis pentru uz extern
5.Produse cosmetice cu propolis
6.Preparate cu propolis utilizate in alte tari          
IV.        PREPARAREA UNGUENTELOR MEDICAMENTOASE CU PROPOLIS
V.         CONCLUZII GENERALE
VI.        BIBLIOGRAFIE
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect farmacie - Propolisul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FARMACIEPROIECTMEDICAMENT
Comentarii

Din ce cauza nu pot sa deschid un fisier pe care l-am downloadat ?

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...