Acreditivul bancar

Incarcat la data: 23 Martie 2012

Autor: Marius

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 980 kb

Un acreditiv documentar reprezinta angajamentul ferm asumat de o banca la ordinul clientului sau catre o alta banca solicitand bancii careia ii este adresat sa efectueze plata sau sa accept sau sa negocize o cambie la sau la ordinul unei terte persoane – beneficiarul – contra unor documente solicitate in anumite termene si conditii.


In majoritatea bancilor din lume, acreditivele documentare sunt guvernate de un cod de practici emis de catre Camera Internationala de Comert si Industrie de la Paris. Codul se numeste „The Uniform Customs and Practice for Documentary Credits” (Reguli si practici uniforme pentru acreditivul documentar). Ultima varianta a acestor reguli a fost actualizata in anul 1993.


Aceste reguli poarta numele de „ICC Publication No. 500”. In baza acestor reguli, acreditivul documentar reprezinta:

  • „un aranjament intre un client si o banca care sa efectueze o plata catre, sau la ordinul beneficiarului,
  • sau sa platesca sau accepte o cambie trasa de catre beneficiar,
  • sau sa autorizeze o alta banca sa efectueze o astfel de plata, sau sa platesca, sau accepte, sau
  • sa negocieze cambii,
  • contra documentelor solicitate, in conformitate cu termenele si conditiile stipulate in contract.” 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Acreditivul bancar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect finanteacreditivul bancar
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan