Control financiar

Incarcat la data: 18 Iulie 2013

Autor: Pitian Mariana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Datele istorice atesta ca, inca din timpuri stravechi, activitatea umana a fost supusa controlului sub diferite aspecte.

Aparitia controlulului tine de suspiciunea omeneasca, de o anumita predispozitie la rau a omului fata de semeni, de nevoia celor buni sau /si celor avuti (proprietari) de a-si proteja propriile interese afectate de cei rai sau neavuti. Catre zilele noastre, si alte scopuri au devenit tot importante: eficacitatea (de a controla ce nu merge bine spre a imbunatati acest mers prin masuri de ordin operativ, tactic sau strategic); legalitatea (verificarea respectarii normelor instituite prin legi, si de aplicare, daca este cazul, a unor sanctiuni); oportunitatea (evenimentele sa fie adecvate imprejurarilor, situatiilor).            


Termenul de control il datoram expresiei “contra rolus”, care inseamna verificarea actului original dupa duplicatul care se incredinteaza in acest scop unei alte persoane. in calitate de concept, controlul consta in verificarea programelor stabilite, a erorilor, abaterilor, lipsurilor, deficientelor dintr-un anumit domeniu de activitate.

Aparitia statului a fost inceputul avintului activitatii de control care si-a imbunatatit permanent metodele, tehnicile, scopurile si obiectivele. El s-a impus ca o activitate umana utila si ceruta de celelalte activitati si niciodata nu i-a scazut rolul si importanta in societate. Perfectionarea si aprofundarea lui au avut urmari benefice asupra celor care l-au folosit, impunindu-l ca o permanenta legata de ideea de progres.

In epoca moderna controlul dobindeste o insemnatate deosebita, fiind exercitat in virtutea dreptului inalienabil al societatii de a-si apara interesele sale generale, fundamentale. Prin intermediul controlului, societatea isi manifesta exigentele ei, omologind numai acele activitati si practici economice sau de alta natura care sunt in concordanta cu normele generale de comportament social, cu obiectivele si programele sale prioritare si numai acele rezultate care indreptatesc eforturile depuse.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Control financiar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEcontrolul financiar
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...