Investitii pe piata de capital

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2012

Autor: Stoia Traian - Radu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23146 kb

Evolutia tranzactiilor cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti


Piata de capital, reprezita titlurile care consacra transferurile pe termen lung sunt denumite titluri financiare (de capital) si se refera la: actiuni, obligatiuni de stat, obligatiuni private etc. Piata de capital este cea pe care se cumpara si se vand active financiare.


Cererea de capital are ca reprezentanti emitentii de valori mobiliare. Acestia reprezinta organisme publice sau private care au emis valori mobiliare (actiuni, obligatiuni etc.) pentru a finanta anumite nevoi (de investitii, dezvoltare etc.).


Oferta de capital este reprezentata de investitori, posesorii unui surplus de capital, care pot fi: fonduri de pensii, societatile de asigurare-reasigurare, societatile bancare, fonduri de investitii, societatile comerciale si persoanele individuale.


Piata de capital se imparte in doua segmente primar si secundar:


Piata primara de capital este segmentul de piata care serveste la prima plasare a emisiunii de valori mobiliare pentru atragerea de capitaluri financiare disponibile, pe termen mediu si lung, atat de pe pietele interne de capital, cat si de pe piata internationala.


Participantii pe piata primara, in cadrul careia se vand si se cumpara valori mobiliare nou emise, sunt:
• solicitatorii de capital: statul si colectivitatile locale, intreprinderile publice si cele private;
• ofertantii de capital: persoane particulare, agenti economici, banci, case de economii, societati de asigurare;
• intermediarii: societati de valori mobiliare, banci comerciale, societati de servicii de investitii financiare etc., care prin reteaua proprie asigura vanzarea titlurilor.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Investitii pe piata de capital". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PIATACAPITALINVESTITII
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...