Pretul - punctul de plecare al concurentei pe piata serviciilor turistice

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2011

Autor: Ilie Petronela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 133 kb

Necesitatea adaptarii firmelor la cerintele economico sociale in care isi desfasoara activitatea reprezinta o conditie importanta pentru desfasurarea unei activitati eficiente. Fiecare actiune a intreprinderii rezulta finalmente din intalnirea unor nevoi de consum cu stiinta de a le satisface la un nivel cat mai bun, deci, practic, din confruntarea directa a cererii cu oferta.

Elaborarea strategiei de piata a firmei presupune parcurgerea unor etape bine definite si este urmata de elaborarea mix-ului de marketing, prin intermediul caruia se elaboreaza strategii detaliate referitoare la pret, produs, promovare si plasament.

Succesul marfurilor produse si/sau comercializate pe piata de o intreprindere depinde, in mare masura, de elaborarea unei politici de pret adecvate atat in ceea ce priveste nivelul preturilor, cat si stabilitatea si diversitatea lor in timp. Deciziile pe care intreprinzatorul le ia in cadrul politicii sale de pret influenteaza volumul cifrei de afaceri si, astfel, in mod indirect, rentabilitatea activitatii economice a intreprinderii.

in acelasi timp, politica de pret este folosita si pentru imbunatatirea pozitiei concurentiale a firmei pe piata.
Pretul produsului turistic oferit pe piata trebuie sa fie fundaamentat, pentru a evita riscul nevinderii.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pretul - punctul de plecare al concurentei pe piata serviciilor turistice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Pretulproiect finante
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...