Rolul politicii monetare

Incarcat la data: 22 Decembrie 2012

Autor: preda andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 361 kb

Politica monetara reprezinta unul din instrumentele politicii economice, prin intermediul careia se actioneaza asupra cererii si ofertei de moneda din economie. Importanta politicii monetare rezulta din obiectivul fundamental al acesteia, respectiv stabilitatea preturilor, la carese adauga limitarea inflatiei si mentinerea valorii interne si externe a monedei.

Responsabilitatea indeplinirii acestor obiective revine bancii centrale, care detine monopolul in formularea si transpunerea in practica a obiectivelor politicii monetare.


Actualitatea subiectului analizat.

In conditiile in care celelalte parghii economice erau, practic, imposibil de utilizat, politica monetara s-a dovedit a fi singura in masura sa ducala indeplininirea masurarilor de stabilizare, chiar daca aceasta, la inceput, s-a facut cu destul de multe eforturi.

Scopul prezentului proiect consta in:
 

  • cercetarea bazelor teoretice si metodologice ale politicii monetare ca o totalitatea formelor de organizare a relatiilor financiare;
  • cercetarea bazelor analizei si gestiunii stabilitatii financiare;
  • determinarea influentei diverselor elemente ale mecanismului financiar;
  • elaborarea unui sistem de masuri privind gestiunea stabilitatii monetare;
  • elaborarea recomandarilor practice privind perfectionarea politicilor monetare actuale.


Pe parcursul ultimelor decenii au existat trei strategii standard de politica monetara care s-au bucurat de succes in ceea ce priveste furnizarea unei ancore nominale eficiente, respectiv tintirea agregatelor monetare, tintirea cursului de schimb si tintirea inflatiei. Frankel (1995) a sugerat o strategie alternativa ca fiind cea mai potrivita pentru economiile semideschise, si anume tintirea veniturilor nominale; cu toate acestea, o problema   majora ridicata de aceasta strategie o constituie faptul ca nu a fost pusa in practica niciodata, nici de tarile industrializate, nici de cele emergente (Mishkin si Savastano, 2000).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul politicii monetare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect finanterolul politicii monetare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...