Nuclee exotice

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: ghergut iulian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 617 kb

Interactiunea dintre protoni si neutroni produce o varietate incredibila de nuclee: toate elementele care constituie universul nostru, de la hidrogen, cel mai usor, la uraniu, cel mai greu dintre elementele naturale.
Cunostintele noastre din lumea sub-atomica, in primul rand, a fost construit prin studierea de nuclee pe care l-am gasit pe Pamant, care au fost falsificate de stele, de mai multe miliarde de ani in urma.


Nucleele stabile sunt in echilibru: coeziunea lor este de asa natura, incat nici o transmutatia radioactiva nu este posibila. Pentru o anumita masa, in proportie de neutroni si protoni corespunde structurilor puternic legat de actiunea combinata a diferitelor interactiuni: interactiuni puternice, de asociere, rotirea orbitei, si repulsia Coulomb.
Natura, in procesele de nucleosinteza, si de om, cu acceleratoare de particule, stiu cum sa produca nuclee in afara acestui echilibru. Acesta este domeniul de nuclee exotice, de nuclee instabile care nu exista natural pe Pamant.


Intr-o anumita limita in coeziunea nucleara, aceste nuclee  se vor uni in timp intr-o stabilitate nucleica transformandu-se din neutroni in protoni sau invers. Radioactivitatea ß este cea responsabila pentru aceasta transformare si pentru slabiciunea acestor interactiunilor se justifica timpul indelungat pentru aceste procese, de la cateva milisecunde la milioane de ani.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nuclee exotice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAFACULTATEPROIECT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan