Primul principiu al termodinamicii

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Tofan Diana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 92 kb

Termodinamica  studiaza fenomenele  termice  pe baza  cunoasterii proprietatilor      macroscopice     ale         corpurilor,     pe     baza     faptelor experimentale.         

Termodinamica    realizeza     o    descriere     completa     a fenomenelor termice, dar nu poate explica teoretic, valorile determinate experimental     ale     unor    marimi        caracteristice      corpurilor:      caldura specifica, caldura latenta, etc. Marimile din termodinamica se obtin pe cale empirica ca si principiile ei.


Sistemul termodinamic este un ansamblu bine precizat de particule microscopice  care  interactioneaza  intre  ele.  Un  gaz  inchis  intr-un cilindru cu piston, apa dintr-un vas, o bara metalica, amestecul de apa cu gheata constituie câteva exemple de sisteme termodinamice.


Mediul exterior reprezinta totalitatea corpurilor care nu fac parte din sistemul termodinamic.


Sistemul izolat este acel sistem termodinamic care nu interactioneaza si nu schimba masa cu mediul inconjurator.


Sistem inchis este acel sistem termodinamic care poate schimba energie cu mediul inconjurator dar nu schimba masa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Primul principiu al termodinamicii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAPROIECT
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...