Sintaxa limbii franceze

Incarcat la data: 04 Noiembrie 2014

Autor: Conache Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 49 kb

Sintaxa reprezinta studiul relatiilor intre formele care constituie discursul. In lucrarea lui Lucien Tesnières, Eléments de syntaxe structurale, se afirma ca „studiul formei exterioare frazei reprezinta obiectul morfologiei. Studiul formei sale interioare este obiectul sintaxei”. Aici se afla unul dintre conflictele definitiei.

Aceasta carte cuprinde doar cateva consideratii in legatura cu sintaxa limbii franceze. Sintaxa are ca obiect clasificarea faptelor de limba, adica a semnelor care prezinta prin definitie fata dubla a unei forme semnificante si a unei gandiri semnificate. O gramatica de forme sau o gramatica de idei este in mod necesar incompleta, deoarece semnul reprezinta asocierea unei forme si a unei idei.

Insa nu este nicio corespondenta perfecta si totala intre un sistem de forme si un sistem de valori; nenumaratele gramatici, diversitatea abordarilor si a teoriilor, nu sunt decat un efort pentru a rezolva aceasta dilema fundamentala. in aceasta carte, autorul arata caracterele care formeaza originalitatea si dificultatea limbii franceze. De asemenea, autorul incearca sa prezinte diferite puncte de vedere, punand accent mai ales pe tezele structuraliste.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sintaxa limbii franceze". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: limba francezalimbi moderneproiect francezasintaxasintaxa franceza
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan