Amenajarea forestiera a teritoriului in judetul Mehedinti

Incarcat la data: 20 Aprilie 2011

Autor: CRISTI PREDA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6698 kb

Regiunea Oltenia este situata in zona de Sud Vest a Romaniei si este compusa din cinci judete: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea. Regiunea ocupa o suprafata de 29.212 km2 egala cu 12,25% din suprafata totala a Romaniei, (fig.1).

   
Vegetatia forestiera ce acopera teritoriul regiunii este formata din foioase (stejar, fag, ulm, carpen, frasin, paltin, tei,  etc), pana la 1000-1400 m si conifere (brad, molid, pin, zada), pana la 1800 m, si adaposteste o fauna bogata si variata, interesanta din punct de vedere cinegetic.


Pe langa vegetatia forestiera, fondul funciar cuprinde o serie de indicatori care-l compun, si anume:  suprafata arabila, vii, livezi, pasuni, ape si balti, alte suprafete.


Agricultura reprezinta o importanta resursa a regiunii Oltenia, cu peste 1 milion hectare pentru cultivarea cerealelor, plante oleaginoase, legumele (mazare, fasole, rosii, varza, praz, ceapa) si fructe (mere, pepene, struguri), cartofi, trestie de zahar, productie de vin de buna calitate. Sectoarele cheie ale zonei sunt: cultivarea cerealelor (in special graul in judetele Dolj si Olt; exploatarea lemnului - in zona de nord a judetelor Valcea, Gorj, si Mehedinti;


Suprafata agricola a regiunii Oltenia a fost evaluata in anul 2004 la 1.807.794 ha ceea ce reprezinta 61,88% din suprafata fondului funciar (2.921.169 ha).


Atat la nivel de tara, cat si la nivel de regiune, se poate obseva un echilibru intre sectoarele fondului funciar, cu mici diferente, cele care au procente mai scazute sunt: fanetele,(tabelele 1, 2 si fig.2, 3).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Amenajarea forestiera a teritoriului in judetul Mehedinti". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: JUDETULAMENAJAREAMehedintiForestierteritoriu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...