clima in orasul botosani

Incarcat la data: 21 Martie 2010

Autor: barbu roxana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 63

Tip fisier: zip

Marime fisier: 606 kb

Lucrarea de atestat „Clima in orasul Botosani” este o lucrare generala care isi propune sa evidentieze particularitatile climatice si topoclimatice ale orasului Botosani, cat si unele schimbari care au avut loc de-a lungul ultimilor ani in caracteristicile elementelor climatice.Acest studiu climatic al Botosaniului este o lucrare care vrea sa completeze informatiile stiintifice de natura climatologica ce exista deja pentru acest areal geografic si sa prezinte, pentru prima data pe baza unui fond de date amplu, schimbarile climatice survenite odata cu cresterea orasului si a inudustrializarii.Prin elaborarea acestei lucrari am incercat sa pun in practica o parte din cunostintele acumulate de-a lungul celor patru ani de liceu, mai ales la desciplinele de specialitate. Motivatia alegerii acestei teme pentru lucrarea de atestat rezulta din faptul ca subiectul in sine este generos, amplu si de mare actualitate si importanta.Meteorologia
este o ramura a stiintelor geografice si are ca obiect studierea atmosferei si a fenomenelor care se produc in cuprinsul acesteia. Este o stiinta a naturii, o stiinta cu un specific bine determinat.Observatia ramane metoda de baza in cecertarea meteorologica. Aceasta metoda este aplicata pe doua cai: vizuala (fara instrumente si instrumentala.Faptul ca intreaga noastra activitate este strans influentata de schimbarile care au loc in atmosfera, ca insasi conditiile de viata sunt in general puternic influentate de aspectul vremii a facut ca meteorologia sa ocupe un loc important in randul stiintelor naturii.„Vremea si clima” influenteaza activitatea oamenilor si dirijeaza chiar economia regiunilor unei tari.
in agricultura meteorologia ocupa un loc din ce in ce mai important. Cercetarea regimului termic si de umezeala a solului, legat de diferite faze de dezvoltare biologica a plantelor, a facut sa se dezvolte o noua ramura a acestei stiinte: agrometeorologia.Medicina moderna tine in permanenta cont de influenta factorilor atmosferici asupra modului cum evolueaza diferitele maladii. in marile clinici pe langa medici, lucreaza meteorologi care dau indicatii asupra variatiei factorilor atmosferici.

 


Amploarea marilor constructii publice si industriale nu este de conceput fara cunoasterea ie prealabil a particularitatilor climatice ale regiunilor respective. Prin reluarea in consideratii sau printr-o cunoastere insuficienta a datelor meteorologice, au fost si pot fi prilejuite pagube enorme.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "clima in orasul botosani". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CLIMABotosaniMETEOROLOGIE