Hidrografia judetului Gorj

Incarcat la data: 28 Noiembrie 2010

Autor: Murdaru Evelina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2985 kb

Judetul Gorj este situat in sudul Romaniei si are o retea hidrografica bogata.Jiul este cel mai important rau, deoarece acesta colecteaza majoritatea apelor din acest  judet.


       
Jiul  este unul dintre sistemele fluviatile mari ale tarii care dreneaza versantii sud-vestici ai Carpatilor Meridionali, partea vestica a Piemontului Getic si o mica portiune din Campia Olteniei. Prezinta, in zona de izvoare, a Depresiunii Petrosani inconjurata de munti cu altitudini de peste 1500-2000 m, a barajului montan extins in nordul si vestul sectorului inferior a determinat o compartimentare destul de puternica a bazinului sau. Pe teritoriul judetului Gorj strabate muntii prin defileu pana la Bumbesti - Jiu, iar apoi zona de deal si piemont printr-o vale larga cu terase si curs meandrat.


Spre Depresiunea Tg-Jiu, considerata ca o piata de adunare a apelor, converg mai  multe cursuri de apa care se unesc si se varsa in Jiu .Primul curs colectat este Amaradia, afluent din stanga, care in cursul sau inferior s-a instalat intr-un curs parasit de Jiu. Restul cursurilor sunt afluentii din dreapta ai Jiului, care isi colecteaza apele de pe versantul sud-vestic al Muntilor Vilcan.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Hidrografia judetului Gorj". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEPROIECTGorjRAURI
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan