Mineralogia

Incarcat la data: 11 Februarie 2011

Autor: drelciuc monica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 47

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2067 kb

Mineralogia este stiinta naturii care studiaza mineralele din punct de vedere al clasificarii, genezei, chimismului, structurii atomice interne si al proprietatilor fizico-chimice.


    Mineralul
In sens strict un mineral poate fi definit ca o substanta anorganica, formata pe cale naturala, care are o compozitie chimica definita, aflata in stare de agregare solida, cristalizata omogen. Aceste limite stricte ale definitiei impun unele precizari si discutii pentru largirea sferei de cuprindere a notiunii de mineral:


1. Caracteristica de substana anorganica elimina din campul mineralelor substantele organice produse de plante si animale. Este vorba de scheletele externe ale unor organisme inferioare  constituite din carbonat de calciu identic din punct de vedere fizic si chimic cu aragonitul (CaCO3 cristalizat in sistemul rombic). in aceiasi situatie se afla si solidele omogene acumulate sub forma de calculi sau pietre in organismul uman. Daca aceste produse organice au o semnificatie mineralogica redusa, nu acelasi lucru se poate spune despre produsele energetice organice de tipul carbunilor si bitumenelor naturale, pe care unii mineralogi le includ in randul mineralelor.


2. Calificativul de substanta naturala presupune o discriminare fata de produsii sintetici, mai ales ca in prezent majoritatea mineralelor pot fi sintetizate in laborator. in acelasi conrext se poate discuta despre mineralele formate pe cale naturala prin transformarea zgurilor metalurgice rezultate in urma proceselor de extragere a metalelor din minereuri care au inceput in urma cu 6-7 mii de ani.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mineralogia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEREFERATEMINERALE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan